Friday, February 4, 2011

Mul on kevad südames!

Heihooo! Tänaseks on siis jälle kevad Granadasse saabunud. Viimased kaks päeva on päike mõnusalt paitanud ja puud ja lilled õitsevad. Eile näitas varjus 15 kraadi, aga päikse käes oli ikka mõnusalt soe. Hetkel istun oma terrassil ja vaatan, kuidas inimesed all ringi siblivad. Granadas on taaskord näha tänavatel erakordselt palju kohvritega ja segaduses noori- uued erasmuslased on Granadasse lennanud.

KEVAD GRANADAS



Täna oli siis ajalooline päev, kui ma tegin Granada Ülikoolis oma esimese eksami- ingles para marketing. Teine ja ühtlasi ka viimane on juba kolmapäeval. Kuna selle aine põhisisuks oli enda turundusalase inglise keele täiendamine, siis eeldasin, et ka kogu eksam on inglise keeles. Eksamile oli kohale tulnud meeletult palju rahvast, samas kui tundides oli tavaliselt meid umbes 20 ringis, usun et õppejõul oli küll päris suur üllatus tervet aulatäist rahvast nähes. Eksam pidi hakkama kell 4, aga nagu Hispaanias ikka saime kirjutama hakata alles 16.15. Enne algust tuli pikk ja kiire hispaaniakeelne jutt õppejõu poolt, millest Ando sai aru, et küsimused on hispaania keeles. Okooou, veidi paanikat, otsisin enda hispaania-eesti sõnastiku juba välja...Aga õnneks vaatas paberilehelt vastu ikkagi ilus ja puhas inglise keel. Eksami sain suht ruttu tehtud nagu ikka ja tulemused saab alles märtsis. Pärast eksamit tsillisin veel kohalikus pargis. Mugisin banaani, jälgisin kohalikke, kuulasin enda mp3st ülimuhedat muusikat ja võtsin päikest.

MU KODUTEE...



Nagu võite sellest tekstist järeldada, siis hetkel olen peamiselt õppimisega tegelenud. Vahepeal ka mõned filmiõhtud, mis tavaliselt lõppevad tondijuttudega, nii et mul on pärast tükk tegemist, et magama jääda. Teisipäeval oli ka Marili ärasaatmispidu, kust ka korraks läbi hüppasin. Katsusin küll keep smilingut teha, aga ikka sain kommentaare stiilis, et Mariin mis sul täna viga on? Ühesõnaga kui Mariin on tasa ja midagi ei räägi, siis on kohe midagi lahti:D Aga no ma ei tea, kas te olete kunagi üles ärganud sõnumi peale, mille parim sõbranna/sõber saadab, et ei tea,kas teda üldse veel kunagi näen. Kes veel ei tea, siis kolmapäeval möllas Austraalias sajandi suurim torm Yasi - tegemist oli 5. kategooria tormiga. Nii et vahepeal olin paar päeva tegelikult täiesti endast väljas ja mures ja üldse mitte ma ise, kuna Maarja oli täpselt kõige selle keskmes. ÕNNEKS inimohvreid ei olnud ja kõik jäid ellu, kuigi piltide pealt vaadates tunduvad purustused küll ikka päris hullud.

TULLY PÄRAST YASI KÜLASKÄIKU




Nüüd õnneks juba olemine tunduvalt normaalsem, sest Maarja andis elumärki ja no , kes täpsemalt lugeda tahab siis: www.maarjaaustraalia.blogspot.com on üks väga huvitav lugemine. Nüüd siis ootan homset, millal Raquelita uuesti külla tuleb. Mis siis vahepeal veel? Ükspäev käis üks itaalia tüüp meie korterit vaatamas. Keegi peab ju pärast mind siia elama tulema. Ja no hakkasin just kööki koristama, sest vaatasin et jubeeee segadus, kui käis uksekell. Näitasime siis Javiga korteri ette ja tüüp veel kommenteeris, et kui ilus ja puhas meil siin kõik on. Näete siis mis erinevus on eestlaste ja itaallaste vahel. Mis eestlase jaoks tundub jubedalt must on itaallase jaoks ilus ja korras:D

Hoolimata sellest, et õues on nii mõnusalt soe on mu korteris täielik külmkapp, nii et käin enda sulevestikesega toas ringi. Aga külmas pidigi liha värskem säilima:D Ja lõpetuseks veel tore fakt, mille sain teada Hispaania friikartulipakilt. Nagu teate armastavad hispaanlased kõike küpsetada õlis ja kui vähegi võimalus on siis loomulikult fritüüriga. Friikapakil oli kirjas, et ärge siis unustage pärast umbes 12-14 korda fritüüris õli vahetada. Head isu!

MANNU JA TEMA TUBA



Suured KALLID, musid ja palju päikest kallikesed!

M.



No comments:

Post a Comment