Friday, May 28, 2010

The end's not near, it's here!

Ongi käes viimane tööpäev. Tulin tööle, laual olid vaasis mõnusalt lõhnavad valged sirelid. Hüppasin kohe ligi ja otsisin sealt ühe viielehelisse õie...Samal hetkel astusid uksest kliendid sisse, muigasin neile kavalalt, pistsin sireliõie põske ja soovisin, et....No see jääb siinkohal minu teada:) Nagu minu puhul tavaline, algas hommik sellega, et leti juurde tuleb ööbija, soovin rõõmsalt "Good morning" ja seletan pika jutu inglise keeles maha.Ja vastuseks saan sulaselges eesti keeles, et ma tõin teie pipra- ja soolatoosi tagasi:D Veidi actionit sai ka, pidin hommikul politsei välja kutsuma...Aga see selleks.

Täna teeksingi aplausi Eesti politseile. Nimelt kui soovite midagi teada Tartu linna liikluskorraldusest, siis viimane koht, kuhu helistada, on Tartu politsei liiklusliin. Probleem tekkis siis eile seoses rattaralliga. Kuna nädalavahetusel toimub Trts rattaralli ja käes oli laupäeva hommik ning oli luba vaja, et võiksin autosid suunata Väike-Tähe tänavalt(mis on teadupärast ühesuunaline) vastassuunas ei saanud ma oma murega linnavalitsusse pöörduda, sel lihtsal põhjusel, et linnavalitsuses on ju nädalavahetus. Helistasin siis liiklusliini telefonil ja sain toru otsa ühe naisterahva, kes pärast minu mure ärakuulamist teatas, et tema pole rattaralli ega antud olukorraga üldse kursis. Seejärel lasti mulle 10 minutit muusikat ja siis vastas taaskord sama naine, et oodake te olete seal Tähe tänaval või? No rääkisime siis veel ligi 5 minutit sellest, kuidas tema ei oska ikka midagi soovitada. Aga et kui linnavalitsus pole Väike-Tähet ajutiselt kahesuunaliseks teinud, siis on ikkagi seadusevastane vastassuunavööndis sõita. Oh really?:D No lõpuks siis üritas mind veenda, et kindlasti tulevad liiklusekorraldajad sinna ja siis nende käest peaksingi uurima. Iseenesest tore mõte, kuid eelneval kahel aastal ei ole rattaralli ajal siin piirkonnas ühtegi liikluskorraldajat näha olnud. Ühesõnaga jäi mulje, et peaksime ööbijaid kella pooleseitsmeni õhtul pantvangis hoidma ja ootama kuni Tähe tänav liikluseks taaskord avatakse. Felt like the pirates of the carribean...Hoolimata sellest, et igalpool olid väravad ees, mis liiklust tõkestasid õnnestus ööbijatel õnneks kuidagiviisi lahkuda. Usun, et abiks oli kerge reeglite eiramine ja vastassuunassõit...Või kasvasid nende autodele imekombel tiivad!



Täna lõunaajal on järjekordne Welco jalkamäng, kuhu ma kahjuks minna ei saa:( Aga hoian neile ikka pöialt! Kindlasti tuleb võit, sel hooajal on kõik mängud ju superhästi läinud!
Eile toimus Määrja pool väike Juurovisoni vaatamine ja piibutsill...No ma tean ja, et eurovisioon on nõmps, aga kui juba vaadata, siis tuleb enda lemmik ka valida. Ja no ma olen täielik Kreeka laulu fänn. For real! Ja mulle ei mahu siiani pähe, kuidas eestlased neile ühtegi punkti ei andnud. Igatahes siit siis link mu lemmiklaulule ka: http://www.youtube.com/watch?v=_F-v8OPJ7lU .
Võtab ju jala tatsuma:P




Lõpetuseks väike kokandusnurk, mis on inspireeritud eilsest lõunast: kana-nuudli wok koorekastmes. Emadepäeval tegin kodus ka seda sama sööki. Tõsiselt njämmu tuli, kõik sõid ja kiitsid. Retsept on siis umbes selline:

Nuudleid 1 pakk
Broilerifileed 4 tükki
Küüslauku(maitsestamiseks)
Paprikat 2 tükki
Porgandit 3 suuremat või 4-5 väiksemat
Vahukoort(vahustamata) või kohvikoort 1 pakk
Kukeseene merevaiku 1 pakk



Kõigepealt peaks siis broilerifilee pisikesteks tükkideks lõikama. Siis panni peal pruunistama ja samal ajal maitsestama( soovitan purustatud küüslauku, broilerimaitseainet ja liha üldmaitseainet- sellega ei lähe kunagi alt:P). Siis võib kana madalamal kuumusel pannile hauduma jätta. Siis tuleks nuudlid tükkideks murda ja keema panna. Ja siis porgandid ja paprika imepeenikesteks laastudeks lõigata. Ja siis kui kõik tehtud, siis lisad nuudlid kanale panni peale...valad paki vahukoort peale...Ja paki kukeseenemerevaiku ka...Kuumutad ja segad panni peal...Lisad ribadena paprika ja progandi. Kuumutad veel veits aega. Ja no mingit maitseainet võib ka veel panna. Näiteks värskelt jahvatatud pipart. Ja valmis ta ongi. Koguste koha pealt kirjutasin umbes, sest ise teen alati tunde järgi. Ja eriti hästi sobivad siia toidu juurde veel pisikesed, nunnud kukeseened kastmega:) Uskumatu, et mina ja söön kukeseeni, ise ka imestan:D




Bon appetit!





M.

No comments:

Post a Comment