Wednesday, December 15, 2010

Photoshoot!

Köharohi-kurgutabletid-coldrex-tee-jalavann...Ühesõnaga olen endiselt veel haige:( Aga juba kuulsin Liisult, et see on Hispaania köha, et kui Eestisse jõuan, siis läheb nädalaga üle. Nii et ootan juba kojulendu, ei olegi enam kaua jäänud. Nii et siis 19. detsember kell 17.45 maandun Tallinnas! Ootan kõiki plakatitega vastu, palun ärge ainult pressile teatage, ei taha jälle sellist rahvamassi nagu siis kui Taanist tulin:D Kuigi sellele ei taha küll väga mõelda, kuidas Milano lennujaamas öö möödub, aga plaanisime juba Andoga muuvinaiti, nii et loodame ainult, et seal on pistikuid, kus läpakat saab laadida!!!:P

MITU RAVIMIT ON PILDIL? (Minu varustus üheks ööks)
Eelmisel reedel kõndisin üles kõrgele Cartujasse, et tundi minna ja sama targalt kõndisin sealt ka tagasi. Tund jäi lihtsalt ära. Ja see oli juba kolmas kord, kui mul nii on juhtunud. HISPAANIA!:D Laupäeval oli Orri sünnipäev ja kuna ta mul nii lähedal elab, siis hüppasin sealt ka läbi. Orr elab koos 9 inimesega kolmekordses majas, kus katusel on ka väga suur terass. Rahvast oli palju ja oli ikka igasuguseid sulelisi ja karvaseid. DJ mängis sellist väga omamoodi muusikat ja no muidugi kui Pepe lõpuks kohale jõudis teatas, et tema tahab Justin Bieberit. Aga ta ei julgenud küsima minna, nii et seekord väike Bieberipoisike ei saanudki särada:D Kaua ma süntsil ei olnud, sest et köha tahtis ravimist. Aga oli hea jälle üle pika aja teisi näha:)

Pühapäeval oli Danieli(Taanist) sünts, aga sinna ma ei jõudnud, tahtsin rahulikult olla ja paraneda. Seega tegime pühapäeval taaskord eestlaste õhtu. Meil on siin traditsiooniks saanud, et igal pühapäeval teeme midagi koos kõikide eestlastega. Seekord toimus istumine Marili ja Kerti juures, nende juures tuli isegi täitsa jõulutunne peale, sest et Stephenile oldi Saksamaalt jõulupärg saadetud ja küünlad põlesid ja oli täitsa jõul kohe. Tegime kolmekäigulise õhtusöögi, mugisime Eesti komme ja šoksi ja proovisime ka glögi teha. Retsept siis järgmine:

*2 kaneelikoort
*10 nelki
*suhkrut
*2 liitrit punast veini
*rosinaid-pähkleid

Ja siis tuleb tasasel tulel kuumutada umbes tunnike, aga keema ei tohi lasta. Ja ongi glögi valmis. Ja maitses ka nagu päris. Nii et olin kuu ja pool rääkinud, milline glögiisu mul on ja lõpuks saingi oma glögi! aga tegelikult mekib mulle alkoholivaba glögi palju enam, nii et ootan juba pikisilmi Eestit:)

Teisipäeva hommik algas photoshootiga. Nimelt on siinne ülikool äärmiselt suur ja see tähendab, et neil on ka enda promomiseks päris suured rahad mängus. Seega antakse igal aastal välja student guide, tehakse reklaami ajalehtedes ja internetis...Teisipäeval toimus siis pildistamine reklaamide ja muu sellise jaoks. Selle jaoks pidi ära täitma umbes 20st küsimusest koosneva ankeedi ja seejärel lihtsalt kohale minna. Kerti ja Marili ja Ott tulid ka ja me olime ainsad blondinkad seltskonnas, nii et võib arvata et saime palju tähelepanu. Eks siis järgmises student guide's oleme sees:P

Teisipäeva õhtupoole oli mul hispaaniakeeleeksam. Esimene eksam Hispaanias! Ja kuigi ma olin ravimitest pooluimane ja pea oli suht paks otsas, siis ma arvan, et läks päris hästi. Vähemalt tunne on küll selline sees. Pidin Hispaania keeles kirjeldama oma eilset päeva ja Granada kohta tekstikese kirjutama, kuulamisülesanne oli sees ja lugemine ja mõned grammatikaharjutused. Kuna sain eksami varem valmis nagu tavaliselt, siis oli veel pool tunnikest aega ja siis pidi tund edasi minema. Tund jätkus siis nii, et õpetaja küsis, kas keegi tahaks juba täna suulise osa ära teha. Kuna ainult kaks inimest tahtsid, siis ta ütles, et okei, lähme siis kõik koos tapaseid sööma ja hispaania keelt praktiseerima:D


PEAAEGU KOGU HISPAANIAKEELE GRUPP


Kolmapäeval käisime õhtul Neco(Türgi) ja Konstantini(Saksamaa) juures glögiõhtul:) Peaaegu kogu meie hispaaniakeelegrupp oli seal, täitsa kihvta. Neljapäeval oli veel viimane osa hispaaniakeeleeksamist- suuline. See läks ka ilusti, nüüd võin uhkusega öelda, et esimene hispaaniakeelne eksam edukalt läbitud! Ja tulin enda tulemusega ka esikolmikusse:P Seekord ei saanud õppejõud meiega koos välja tulla, kuna pidi veel kooli jääma ja kuna meil oli ka jõuluõhtusöök kell 22.00, siis me ei läinud ka. Neco oli ka endale Granada ülikooli särgi ostnud, kuhu siis kõik mälestuseks miskit kirjutasime. Muidugi pidin suurelt kirjutama legendaarse lause"Hay muchas shawarmas en calle Pedroantonio". I'm gonna miss those guys!

Õhtul toimus siis kauaoodatud jõuluõhtusöök Pepe juures. Kõik olid midagi kokanud. Ja täitsa jõulutunne tuli kohe peale, sest korter oli üleni jõulukaunistustes ja neil oli ka pisike kuuseke.

TEMAATILISED NÕUD

Päeval olin just kätte saanud ka enda abipakikese Eestist. Selle jaoks pidin kõigest 3 korda postkontoris käima- Hispaania asjaajamine, pole muud öelda! Aga kui pakikese lahti tegin olin ikka ülimalt õnnelik, see oli head paremat täis: must leib, suitsuvorst, Eesti kommid-šokolaadid, PIPARKOOGID, kodus kasvatataud piparmünditee, Vana Tallinn, Eesti ajalehed...Super!!! Niisiis võtsin õhtusöögile piparkooke, vanakat ja mustikašoksi. Arvata võib, et kõik need asjad kujunesid täielikuks hitiks! Pablo oli ka taaskord Tiramisut valmistanud, mis oli ikka eriti njämmu!
PABLO KURIKUULUS TIRAMISU- THE BEST!

Õhtusöök oli eriti armas, kõik head sõbrad olid kokku kogunenud ja hea soe tunne tuli sisse! Hiljem tulin kotsa ja asusin ennast kohe ravima, sest enestunne oli ikka üsna kehv. Ja homme saan nohuga lendama minna, wipiii, vaimustav! Olete kunagi lennanud siis kui nohu on? Lisaks tavapärasele kõrvavalule on garanteeritud ka valu otsaees ja põskkoobastes, ootan huviga:D Praegu mõtlen hirmuga, kui külm Eestis on. Meil siin ka ilmad just kõige soojemad ei ole, aga miinus 20??? See tundub ikka täiesti üle mõistuse!

PROBLABLY THE BEST PEOPLE IN THE WORLD! MINU NUNNUD!
Praeguseks lõpetan ja juba kahe päeva pärast näeme!!!

Kallid ja hoidke ikka ennast ja enda tervist!

M.

No comments:

Post a Comment