Thursday, December 2, 2010

Jälle pühad!

Nagu olete mu blogist juba aru saanud, siis Hispaanias peavad regulaarselt ikka mingid pühad olema! Nii siis ka järgmisel nädalal, on taaskord vabad esmaspäeva ja kolmapäev. Sellega ma hetkel veel kursis ei ole, et mis pühad siis seekord on. Kuid kuna esmaspäeva ja kolmapäev on nagunii vabad, siis tehakse vabaks ka nende vahele jääv teisipäev. Täiesti loogiline ju! Ehk siis tuleb enamvähem nädal aega puhkust.

Sel esmaspäeval jäid ära salsatunnid, millest oli küll äärmiselt kahju, kuid tegin selle tasa ning käisin eile niisama õhtul veidi salsatamas. Muidu on päevad möödunud ikka tavarütmis-teisipäev ja neljapäev hispaania keel, vahepeal ka ülikoolis tunnid. Täna pidasin isegi enda õppejõuga väikse hispaaniakeelse vestluse maha. Keeltekoolis saab endiselt iga tund rohkelt nalja. Viimane parim kild oli lause "Hay muchos shawarmas en Calle Pedroantonio". Ehk siis tõlkes: Pedroantonio tänaval on palju kebabe. Nimelt türgi poiss Neco on väga kebabimaias ning igal väiksemalgi võimalusel kui talle sõna antakse, üritab jutu shawarmasele viia. Õpetaja siis üritas talle selgeks teha, et kui ta niiviisi ütleb hispaania keeles, siis see tähendab, et keset sõiduteed on kebabid, kes mööda tänavat ringi siblivad. Kõik naersid jälle kõht kõveras:D Nii kahju, kõigest kolm tundi veel jäänud ja siis ongi keeleõpe otsas.

Pöördudes tagasi pühade juurde, siis kõik kellega rääkinud olen, teatasid et nemad lähevad pühadeks kuskile trippima. Nii siis ka meie, otsustasime et võtame autod ja sõidame Portugali. Reisiseltskonnas on Mina ja Ando, saksa poiss Dominic pluss veel 4 sakslast pluss veel 1 austrlane. Teisi peale Ando ja Dominici ma ei tunne veel. Aga sakslasi on siin Granadas tõesti massidena nii, et pole siin miskit imestada et läheme 5 sakslasega. Üritame väga on-budget reisi teha, ikkagi vaesed üliõpilased! Kell hakkab juba kolmele lähenema ning mul endiselt veel asjad kokku panemata, nii et tuleb see viga nüüd parandada!

Vahepeal on must saanud ka spanglishi ekspert. Ei oska enam ilusat inglise keelt rääkida ja siis sealt tuleb selline inglise-hispaania segu. Täna juba tekkis raskusi inglisekeelsete nädalapäevade ütlemisega, esimesena tulid ikka pähe hispaaniakeelsed. Veel harrastan ka eesti-hispaania-inglise segakeelt. Peaasi et saaks ennast võimalikult selgelt ja kiiresti teistele arusaadavaks tehtud:D

Teie aga olge ikka jätkuvalt tublid, head ja toredad! Ja järgmine kord saate juba palju juttu Portugalist!

Kallistan!

M.

No comments:

Post a Comment