Tuesday, November 23, 2010

GO BARCA!

Tulin just jalkamängult: Real Madrid-Barcelona. Üldiselt on kogu Hispaaniat täna haaranud jalkahullus, isegi igaesmaspäevased salsatunnid jäid selle tõttu ära:( Aga tuleb tunnistada, et elamus oli seda väärt. Käisime Albaycini linnaosas ühes tapasebaaris, mis asus ikka küll minu kodust ühes kaugeimais punktis Granadas. Kõndisime sinnapoole, siis tee peal mõtlesime, et läheks ikka kuskile kesklinna tagasi äkki, et seal oli ikka inimesi ka, Albaycini tänavad olid kõik väga tühjad ja ühtegi inimest vastu ei tulnud. Jõudsime kohale, siis oli positiivne üllatus, kuna baar oli rahvast täis ja neid tuli järjest juurde. See oli selline koht, kus maksad 2 EURi ja siis saad endale vabal valikul joogi ja buffetlauast tapaseid valida, nii et kõhu sai ka korralikult täis=)Muidugi unustasin fotoka mälukaardi koju arvutisse, nii et siinkohal pilte ei hakka lisama:D

Mängu seis jäi 5:0. Eestis oled õnnelik kui ühe mängu jooksul ühte väravat näed, selles mängus võisid esimese 18 minuti jooksul näha kahte väravat, lisaks sellele suutis Villas lüüa hiljem mängus 3 minuti jooksul kaks väravat ja hiljem löödi värav ka lisaminutite jooksul, kui mäng oli juba põhimõtteliselt läbi. Kogu baar oli täis Barca fänne, nii et sulandusime ilusti seltskonda. Mäng toimus Camp Nou's, kuhu varsti Kerti ja Marili lähevad, tahaks ka! Mingi hetk kui ekraanilt Ronaldot näidati hakkas kogu pubirahvas laulma, et "Hijo puta el". Ehk siis hoorapoeg(kirjutan nii nagu asjad on, sorry:D). Nimelt tundub, et hispaanlased ei ole just eriti Ronaldo fännid, asi on selles, et ta on portugaallane. Kuid muidugi võis see olla ka sellest tingitud, et ta mängis vastasvõistkonnas ehk Real Madridis, mille tõttu oli sealne rahvas veel eriti äksi täis.

Camp Nou Barcelonas



Muidu mul on blogikirjutamine suht unarusse jäänud, nii et katsun siis kirja panna, mis viimasel ajal toimunud on. Meil on välja kujunenud, et igal pühapäeval on eestlaste õhtud, nii ka seekord. Kaks pühapäeva järjest oleme koos turul käinud(esimesel korral jõudsime sinna küll vaid mina, Ando ja Ott, kuna teised käisid laupäeval peol ja ei jaksanud ennast õigel ajal üles ajada). Turul näeb asi välja nii, et üks tänav on liikluseks suletud ja kahelepoole on putkad püsti pandud ja neid ei ole seal just mitte vähe! Et turg ühest otsast teise läbi jalutada peab korralikult aega varuma. Turult lahkusin mandariide, viinamarjade ning peavaluga! Kuna kõik müüjad kes seal on karjuvad "MIRAMIRAMIRA!UNEUROUNEUROUNEURO!" Ja nii vahetpidamata, nagu katkiläinud grammofon. Ja ma ei liialda, kui ütlen, et seda võib karjumiseks nimetada. Turult võib leida ka igasuguseid huvitavaid marke nagu "Dulce & Camino (tõlkes Magus Tee)"(alias Dolce & Gabbana)või siis "Maik"(alias Nike). Lisaks sain ära proovida ka churrosed- kohalikud maiustused, mis ideeliselt on samasugused nagu pontsikud, aga välimuselt lihtsalt piklikud pulgakesed ja neid kastetakse kuuma šokolaadi sisse.

TURU ALGUS (Politseiauto blokib teed)

TURUESINE PURSKKAEV

Sel pühapäeval käisime ka missal kohalikus katedraalis. Jäime veidi hiljaks, kuid jõudsime ikka enamvähem alguseks. Katedraal ise oli nii suursugune ja võimas, et enamus missast uurisin lihtsalt kõiki väikseid nikerdusi ja maale ja ülivõimsat orelit, kuna käimasolevast kõnest ,ma just palju aru ei saanud. Tegelikult seal pildistada ei tohtinud, aga Ando sellest ei hoolinud eriti:D Üks hetk pidi ka naabreid musitama/kätlema ja põlvili viskama. Tegin siis teiste eeskujul samamoodi. Samuti käisid missa lõpus ringi väiksed poisikesed anumatega, et annetusi koguda ning igaüks annetas midagi. Inimesed kirikus olid vanemapoolsed ja kirik oli üsna tühi. Aga kindlasti jälle üks elamus, mis jääb pikaks ajaks meelde. Pärast missat läksime Ando juurde pannkooke tegema. Üks hetk üritasime ka jõululaule kuulata, sest ikkagi esimene advent oli, aga no teistele ei istunud ikka, et väljas on liiga ilus ilm jõululaulude jaoks. Mina olin küll äärmiselt sillas kui "Jingle bells" üle korteri üürgama hakkas.

KATEDRAAL

1. ADVENDI PÄRASTLÕUNAPANNKOOGID ANDO JUURES



Reedel saabusid mulle külalised Alicantest ja Valenciast- 4 eestlast. Õhtul oli väike istumine minu juures, ning tol õhtul olid vist küll kõik Granada eestlased minu korteris. Kokku oli meid eestlasi 11. Tegelikult ei olnud see istumine aga üldse nii väike, sest ka minu korterikaaslased kutsusid enda sõbrad, nii et mingi hetk oli suur tuba paksult rahvast täis. Ja hispaanlased tahtsid Bailat mängida ja see kujunes neil nii lärmakaks, et mingi kell oli naaber uksetaga. Hispaanlased liikusid siis edasi peole, meie jäime veel veitsaks siia ja siis liikusime samuti linna peale. Käisime Chupiterias ja seejärel Camboriosse. Väga meeleolukas õhtu!

11 EESTLAST MINU ELUTOAS



Laupäeval toimus Läti tüdrukute juures Balti õhtu, kust ka korraks läbi hüppasin. Ja muidugi pidin ka taaskord Baila kaasa võtma, kuna see on ka lätlaste lemmikmäng. Lätlased ja leedukad olid ikka korralikult kokanud- kartulisalatit ja lihapirukaid. Meie panustasime omaltpoolt kama ja eesti šokolaadiga, mis läks ikka üsna hästi peale. Lätlased arvavad, et kama kirjutatakse cama, taaskord üks huvitav versioon...Aga hea, et nad selle kohta kamas ei ütle...Sain ka teada, et Põhja-Itaalias on mingi sarnane toit, kuna meie Balti õhtuga oli ühinenud ka itaallane Andrea.

Pühapäeva õhtul käisin Itaalia poisi Emilio sünnipäeval. Tema arvates oli jube hea idee kutsuda enda nelljatoalisse korterisse üle 100 inimese ja kõigile öelda, et võtke sõpru ka kaasa! :D Küll need itaallased on ikka sõbralik rahvas. Reaalselt meid küll nii palju ei olnud, usun et ligikaudu 40-50 inimest oli küll. Mingi hetk hoidsin hinge kinni, et kas nüüd selle uksekellaga tulevad naabrid või politsei, aga ei midagi. Sünnipäev oli hästi tore, sest kõik meie keeltekursuse inimesed olid kutsutud ning suurem enamus ka kohale tulnud. Meil on üldse hästi ühtehoidev grupp. Muidugi oli kohal ka poolakas Miguel, kelle Kertiga koos ristisime Poola täkuks, kuna ta lihtsalt arvab, et on nii vastupandamatu. Näiteks kui keeltetunnis satun talle kogemata otsa vaatama, siis võin kindel olla, et ta teeb mulle kohe silma. Ja nii on see muidugi kõikide tüdrukute puhul!:D Selline mees!!! Muidugi oli peol ka äärmiselt palju itaallasi(9-10 tükki), itaallaste puhul võib öelda, et neid on äärmiselt palju, kui neid on rohkem kui kaks. Sest siis kui itaallased omavahel rääkima hakkasid, ei kuulnud enam enda mõtteid ka. Üritasin siis ka mingi hetk natuke kõvemat häält teha, et üldse oleks võimalik kellegagi rääkida, kuid pärast viit minutit väsisid häälepaelad ära, nii et loobusin.

Ja siis tahaks veel kirjutada parimast päevast Hispaanias vol.2. Üks mu paljudest unistustest sai tõeks. Aga asun siis asja kallale, nimelt on põhjus, miks nii õnnelik olen selles, et lõpuks ometi sain sõita Mini Cooperiga! Jaaa, täitsa tõsi! Rooli mind veel ei lastud, kuid ehk õnnestub lähitulevikus seegi. Nimelt sain tuttavaks ühe kohaliku Rauliga, kes viis mind enda miniga sõitma. Mini oli tibukollane ja mustade triipudega kapotil.Ja pärast selle autoga sõitmist olen veel enam veendunud selles, et it's my dream car!!!

Mis siis veel? Hispaania keel läheb iga päevaga endiselt paremaks Ükspäev helistas lauatelefonile Ana ja hakkas mind hispaaniakeeles ristküsitlema, sest ta arvas pärast seda, kui olin temaga paar lauset rääkinud, et ma olen Analia(minu korterikaaslane, kes on eluaeg Hispaanias elanud). Muidugi on kolmes keeles mõtlemine äärmiselt keeruline. Näiteks täna tuli tänaval vastu prantsuse poiss Aymeric ja tema "Holaaa!" peale vastain lihtsalt "Tsau!" ja jalutasin edasi, sest kiire oli:D Veel on mul kombeks austria poisi Simoniga järjepidevalt eesti keeles rääkima hakata ja pärast seda kui olen taaskord midagi öelnud, saand koheselt aru, et vist ikka ei ole päris õiges keeles.

Teile aga saadan lumisesse Eestise häid soove! Muidu saadaks päikest, aga sellega on meil endalgi hetkel veidi kurvad lood, mitmendat päeva järjest sajab vihma. Mägedes on juba ka korralik lumi maas ja sel nädalavahetusel avati esimene nõlv suusatamiseks - lauatamiseks!=)



Kallistan- patsutan!!!=)

Teie M.

No comments:

Post a Comment