Saturday, November 20, 2010

Special edition: CARS!

Tänane postitus on eriväljaanne teemal autod. Nimelt kui Hispaaniasse tulin, jäid silma kohe hoopis teistsugused autod, kui need millega Eesti tänavatel harjunud olen. Esiteks siis stiilinäide aastast 65, või no tegelikult ma ei tea, mis aastast see auto võiks olla, kuid oletan, et ikka päris vana!
Veel armastavad hispaanlased ringi kimada rollerite ja motikatega. Tänaval on täitsa tavaline vaatepilt, et uhkes ülikonnas ja lipsuga mees istub motika selga ja kihutab ärikohtumisele.Üks stiilinäide ka kohalikust rollerist:


Veel on Hispaania tänavatel täiesti tavaline nähtus see, et autod on kriimustusi ja mõlke täis. Ilmselt, kui sul on auto, millel ei ole ühtegi kriimu, oled sa selle just äsja esindusest ostnud või siis enda autot väga hoolikalt garaažis peitnud. Tundub, et hispaanlased armastavad, kuulmise järgi parkimist. Ehk siis esmalt sõidetakse eesolevale autole sisse, kuni kuuldakse kolksu ja seejärel tagurdatakse kuni kuuldakse uut kolksatust ja siis võib juba enamvähem kindel olla, et auto on ilusti tee äärde pargitud ja kellelegi ette ei jää.Et te ei arvaks, et siin kõik autod ainult vanad ja koledad on, siis lisan pilte ka veits eredamatest stiilinäidetest. Näiteks ükspäev kui mööda jõge jalutamas käisime, nägime ühe lumivalgekesefanati autot. Nimelt džiibi peale olid joonistatud lumivalgeke ja seitse pöialpoissi.

Ja muidugi ei puudu Granada tänavatelt ka ülemaailma tuntud cocacola autod. Millegipärast tuli mul kohe hirmus jõulutunne sisse, kui seda kaubikut nägin...Teate küll neid coca-cola jõulureklaame=)
Ja nüüd siis tegelik põhjus, kust üldse inspiratsiooni, et selline postitus ette võtta. Nimelt, Granadas on meeletult palju Mini Coopereid! Jup, minu lemmikud! Igas värvitoonis, eas, suuruses ja kujus....Arvasin, et olen paradiisi sattunud, kui alguses mööda Granada tänavaid jalutasin. Minisid on siin siniseid.....

......PUNASEID......

....VANEMAID JA UUEMAID!

Ja nüüd pilt minu lemmikvärvi minist. Ükspäev nägin Granadas ka sellist värvi mini, kuid sellel olid kaks valget triipu kapoti peal, seega ei olnud see üldse nii ilus. Ja ükspäev nägin kõige koledamat värvi mini üldse, see oli selline valge ja helebeeži vahepealne. NO EI OLNUD ILUS!

MINU LEMMIK


Nagu juba eelnevatelt piltidelt näha võis on siin lisaks minidele ka igasuguseid veidraid autosid. Näiteks kui mägedes käisime leidsin Naksitrallide kaubiku, ainult et see oli kollast värvi. Ja kusjuures teinekord kui kooli jalutan vüib näha, kuidas teeääres olevates kaubikutes või ka tavalistes autodes magavad inimesed. Päise päeva ajal. Täitsa müstika:D


Kuigi enamus autod on siin imepisikesed, võib mõinkord harva kohata ka suuremaid monstrumeid. Kuid ilmselgelt kui sa oled Hispaanias vähegi taibukas, siis muretsed endale pisikese auto, kuna parkimiskohta leida on siin ikka äärmiselt raske. Ja üldse veelkord, mis puutub parkimise, siis peab ikka äärmiselt andekas olema. Sest minu jaoks on need vahed, mis parkimisel jäetakse ikka täiesti müstilised. Mõnikord on vahe vaid 10 cm, kui sedagi ja eks siis üks juhtidest peab nuputama, kuidas pärast tagasi tänavale saab.

VEEL ÜKS PARKIMISNÄIDE, VÕIB KA NII!

Mis puutub autodesse ja lubadesse. Siis kuulsin Adrianalt, et näiteks Mehhikos tema linnas saab load nii kätte, et eksamil reaalselt autorooli ei pea istuma. Vaid istud arvutiklassis ja siis saad eksami sooritada arvutis, kui õigesti aru sain siis rallimängu mängides. Võib ka nii! Üldiselt tundub, et Granada sõidustiil on suht viisakas. Kui Alicantes ja Valencias puutusin kokku hullude kihutajatega, kellel linnas oli stabiilselt 90 km/h sees, siis siin ei ole eriti seda tendentsi täheldanud. Samas ei ole ma sellele võib-olla lihtsalt niivõrd tähelepanu pööranud. Ja lõpetuseks midagi hoopis mitte autodest:


Tegin ükspäev õunakooki ja mu korterikaaslased on nüüd mu kokakunsti suured fännid! HEAD ISU!=)

Kallid!

M.

No comments:

Post a Comment