Friday, November 12, 2010

"Täkud seisavad!"

Istun teleka ees ja käimas on minu hispaania keele tund- ehk siis vaatan taaskord Simpsoneid: süles läpakas, et saaks sõnaraamatust ruttu tõlget vaadata. Üks jube hea inglise-hispaania sõnaraamat asub www.spanishdict.com (juhuks kui kellelgi vaja on). Kõigepealt tahaks rääkida sellest, et Granadas on sügis alanud. Hommikuti/õhtuti kannan juba kindaid, sest et muidu külmapoiss näpistab. lehed on puudel kollaseks läinud ja osad puud on juba ka raagus.

Eile käisime pärast keeltekooli taaskord koos õpetajaga tapaseid söömas. Üks hetk oli aeg ühispilti teha ja mõned jäid siis istuma ja teised läksid nende selja taha seisma. Ott teatas eesti keeles, et VIPid istuvad ja selle peale ütles Andres, et täkud seisavad! Muidugi arvas ka meie 50-aastane hispaaniakeeleõpetaja, et see on mingi äärmiselt tähtis eestikeelne väljend ja kordas siis, et täkud seisavad! Ja muidugi olin mina see, kellelt ta küsis, et mis see tähendab? Ütlesin, et no importa ja saime pildi ilusti tehtud:D

KÕIGE ÄGEDAM HISPAANIAKEELEGRUPP
(Alt vasakult: Slovakkia, Poola, Saksamaa, Norra, Eesti, Egiptus/Holland, Küpros, Poola, Eesti, Itaalia, Hispaania, Eesti. Pildilt on puudu Türgi ja Austria ja paar Poolat)

Mis siis veel? Tänavatele on jõulukaunistused ilmunud. Tegelikult esimesi kaunistusi nägime juba 3 nädalat tagasi, ehk siis oktoobri lõpus...Jõuluhullus! Senini ei ole ma veel jõululaule kuulama hakanud, aga varsti võtan selle plaani, ostan 2 kilo mandariine ja panen jõululaulud üürgama, nagu igal aastal!:D Kuulsin, et siin peaks glögi ka olema, aga ei ole sellele veel jälile saanud, aga hoian silmad-kõrvad lahti.

Ok, praegu pean hakkam kooli poole minema. Just see sama tund, kus eelmisel reedel ka käisin ja nagu kohale jõudes selgus, jäi see ära, aga täna on siis uus katse. Järgmises postituses kuulete juba ilmselt sellest, kuidas maitsevad mehhiklaste tehtud tacod ja kuidas nägi välja Viljandi kultuuriakadeemia õpilaste etendus Granadas "Pidulik lugu". Seniks aga olge ikka sama tublid ja head nagu ikka koguaeg olete olnud!=)

Kallistan kõvasti!

M.

No comments:

Post a Comment