Monday, November 1, 2010

Fiesta te todos los santos & HALLOWEEN!

Võite kolm korda arvata, kas täna on Hispaanias taaskord rahvuspüha? Täna on kõikide pühakute päev, mis siis Eesti mõistes on enamvähem sama, mis hingedepäev. Seega on taaskord kõik asutused suletud ja inimestel on jälle pikk nädalavahetus. Mulle hakkab järjest enam tunduma, et neil on ka mingi salajane Rahvuspühade Ministeerium, mis järjest uusi pühasid välja mõtleb, et inimesed ikka rohkem enda äärmiselt raskest ja väsitavast tööst puhata saaks (telefonitoru hargilt maha tõstmine ning pidevalt "ma ei tea" korrutamine on ju tõeliselt kurnav!).

Nüüd siis aga Halloweeni juurde. Tegemist on 2500 aastat vana traditsiooniga, mis pärineb keltidelt. Keldid tähistasid algselt Samhain'i, mis tõlkes võiks tähendada "suve lõpp". Keldid uskusid, et Samhaini ajal muutub piir reaalsuse ning teispoolsuse vahel väga õhukeseks ning seega said nii head kui ka kurjad hinged sel päeval ühest dimensioonist teise rännata. Oma esivanemate hingi austati ning pakuti neile head-paremat süüa, kuid kurjade hingede eemalepeletamiseks hakati kandma kostüüme ning ennast maskeerima. Nimi Halloween võeti kasutusele alles 16. sajandil ning see tuleneb vanast inglise keelest: All-Hallows-Even. Aga niipalju siis ajalootunnist, asume asja kallale!

Kuna Eestis ei ole kombeks Halloweeni tähistada, siis oli kogu üritus taaskord eriliselt põnev. Erinevalt eestlastest tähistavad hispaanlased Halloweeni enamvähem terve nädal- igal pool on kaunistused ning mitmed Halloweeni eelpeod. Meie otsustasime minna farmatseutide Halloweenipeole, mida mu korterikaaslased korraldada aitasid ning see toimus veidi linnast väljas: kindluses nimega Embrujo.Kuna mehhiklased on meeletud Halloweeni ning kostümeerimisefännid, siis oli neil juba 2 nädalat tagasi selge, et mis kostüümi kanda ning kindlasti oli oluline, et kõik läheksid samasuguse riietusega. Leppisime tüdrukutega kokku, et meie oleme "bad angels" ja poisid pidid olema Draculad.

GOOD GIRLS GONE BAD

Reedel käisime veel maja kõrval asuvas hiina poes kostüümi jaoks viimaseid asju ostmas. Enne pidu pidime minu juures kogunema ja siis kõik koos minema. Lõpuks oli meie korteris taaskord ligikaudu 30 inimest, sest Javi vend tuli Malagast enda sõpradega ja siis veel Granadast tulid Mameni ja teiste sõbrad ennast meie juurde sättima. Nii et peegli juurde pääsemiseks pidi ennast küünarnukkidega läbi murdma...Või noh tegelikult nii karmiks asi ei läinud, vahepeal pidi lihtsalt natuke aega ootama, sest iga peegli juures seisis vähemalt kolm inimest, kes üritasid endale meiki/maskeeringut teha:D

ANGELES NEGRAS

Pepe ja Pablo algne Dracula-plaan läks millegipärast vett vedama, sest siiajõudes olid nad hoopiski piraadid. Ott ja Andres olid aga ennast vampiiriks teinud. Olin isegi nii tubli, et aitasin neid poes, et hispaania keeles valget näovärvi küsida. Ei oleks elusees arvanud, et pean kunagi hispaania keeles valget näovärvi ostma, aga sain ilusti hakkama.

CAPN' BARNEY CHUMBUCKET & HELLS' ANGEL & SHOUTIN' BRETT DAGGER

EDWARD CULLEN, HELLS' ANGEL, SARITA, EMMET CULLEN
Lõpuks kui kõigil olid ettevalmistused tehtud oli aeg välja minna. Linna peal liikus igasuguseid karvaseid ja sulelisi.Tegime veel meie maja ees ühe grupipildi, et kõik enda kostüümidega ikka peale jääks. Embrujosse saamiseks pidime minema Hypercori parklasse, kuhu oli kogunenud mitutuhat noort. Ning sealt edasi saime siis bussiga õigesse kohta. Bussisõit kestis umbes 20 minutit ja see oli üks pöörasemaid ning meeldejäävamaid bussisõite, mis mul kunagi olnud on. Nimelt oli kogu buss kostümeeritud purjus hispaanlasi täis. Vähe sellest, et hispaanlased räägivad tavaolekus palju ning on üsna lärmakad, see mis seal bussis toimus on kirjeldamatu. Kogu bussitäis rahvast hüppas, lärmas, karjus hispaaniakeelseid popimaid laule nii, et raske oli enda kõrval istuva inimesega rääkida, sest lihtsalt ei kuulnud midagi:D Pärast 20 minutit kannatusi jõudsime lõpuks Embrujosse.

THE GANG
Kogu üritus oli väga korralikult ette valmistatud. Ning seal leidis ka aset minu meeldejäävaim peole sisenemine. Nimelt enne seda, kui sai tantsupõrandale jalga keerutama minna tuli läbida õuduste tunnel. Ma ei liialda, kui ütlen, et terve tee karjusin, kuna igaltpoolt hüppasid välja zombied, hullud mootorsaega mehed, vaimud, verised pruudid jne. Eriti ehmatasin siis ära, kui keegi kuskilt nurgast mu jalast haaras, nii et hüppasin ikka paari meetri võrra kõrgemale õhku. Okei, nüüd küll liialdasin:D Lõpuks kui saali jõudsime, tundus see turvalisim koht maailmas, hoolimata sellest, et mind ümbritsesid nõiad, piraadid, vaimud, kuradid ja muu selline tore rahvas. Panen veidi stiilinäiteid ka inimeste riietustest, mõned kohalikud olid ikka meeletult vaeva näinud.



Pühapäeval 31. oktoobril, kui oli tõeline Halloweenipäev otsustasime Liisuga, et läheme välja eestlastena ehk siis olime enda tavaolekus ning kostüümidele suuremat rõhku ei pannud. Saime kokku Omari(Prantsusmaalt) ning ta sõbraga ja külastasime linna erinevaid pubisid, ühest Iiri pubist saime endale siiski ka halloweenimütsid.

ÕED KÕRVITSAPEAD
Pühapäevaõhtul liikus linnas taaskord meeletult palju kostümeeritud inimesi ning värvikamate kujudega üritasin ka pilti teha:

ZOMBIED

SHAGGY

KURAT ENDA KÄSILASTEGA
(Need tüübid nägid nii hirmsad välja, et tükk aega kogusin julgust, et nendega samale pildile minna:D)
Tuleb tunnistada, et Halloween on tore püha, kuid siiski lepin Eestis olles ka Kadri- ja Mardipäevaga. Siinkohal lõpetan enda Halloweeni-eri!

DRACULA & HELLS' ANGEL

MUAHAHAHAHAHAAAAAAAA!

M.

No comments:

Post a Comment