Saturday, October 30, 2010

Hispaania pulm!

Mis puutub neljapäevaöösse siis jäin lõpuks magama alles kell 6, et ärgata siis kell pool7. Ning pärast seda uinusin alles hommikul kell 9. Täiesti müstika. Hommikul kell pool7 läksin maja ette Liisule takso vastu- just voodist tõusnud, silmad magamatusest paistes, juuksed sassis, koduriietes ning kuna taksot veel ees ei olnud ootasin veidi väljas. Taksot oodates üritasid kaks juhuslikult mööduvat hispaania poissi meeleheitlikult mu tähelepanu võita, nii et lõpuks hakkas juba veidi hirmus...Õnneks jõudis takso üsnapea ning sain tüütajatest lahti.

Mis siis uut? Iga päevaga läheb elu Granadas järjest kihvtimaks ja põnevamaks...Aga see ei ole ju üldse uudis! Alustan siis algusest, kuna andsin juba ammu lubaduse meie Eesti õhtust kirjutada. Nimelt on meil sõpradega komme, et igaüks teeb mingit enda riigile tüüplist sööki. Kolmapäevaks kutsusin siis teised minu juurde - Eesti õhtule. Kõik said kutse enda postkasti, et kell 21.00 algab siis ülimaitsva Eesti toidu degusteerimine. Kella 7ks pidid Eesti poisid tulema, et omadega ilusti valmis jõuaksime. Plaanisime teha küüslauguleibu, ahjukartuleid, makaronisalatit, dipikastet juurviljadega, kama ja kohupiimakooki. Kuna kook ja kartulid vajasid mõlemad küpsetamist ja makaronisalati jaoks pidi ka asjad enne valmis keetma oli mul kell pool8 juba üsna paanikaosakond, sest teisi ei olnud ja toiduained olid ka nende käes. Poistele on Hispaania kombed juba üsna külge jäänud. Minutid tiksusid, kellaseier tundus liikuvat ülehelikiirusel ning külaliste saabumise aeg muudkui lähenes ja lähenes. Lõpuks kõlas päästev uksekell ning kohevarsti ka järgmine -Ando, Ott ja Andres jõudsid kohale. See tähendas ka seda, et toiduained jõudsid:D Etteruttavalt ütlen, et õnneks on ka külalised üsna hispaaniastunud ning saabusid tavapärased pool tundi hiljem nii et jõudsime enda kokkamisega ilusti valmis.

EESTI MEISTERKOKAD!
(Ott, Mariin, Ando & Andres)
Hakkasime siis kiirelt-kärmelt kokkama. Meeskonnatöö sujus väga hästi. Igalühel oli koguaeg midagi keeta/lõikuda/praadida/vahustada. Kuna Eesti toitu on siinsetes oludes väga keeruline teha, arvan, et saime väga hästi hakkama. Näiteks leidsime Alcampost(kohalik poekett) musta leiva, millega saime küüslauguleibu teha. Üks kausitäis õnnestus mul ka kraanikaussi ujuma sulpsatada, sest et köögis oli tõesti liiga vähe ruumi ja liiga palju asju. Aga õnneks oli leiba terve suur päts, nii et saime ikka korralikult suure kandikutäie snäkke. Küüslauguleivad kujunesid tõeliseks hitiks, eriti maitsesid need Javile.


Lisaks tegime ka ahjukartuleid. Kui nüüd päris aus olla, siis see oli puhtalt poiste teha, sest ma ei ole küll kunagi varem ahjukartuleid teinud, aga neil oli asi täitsa käpas. Aitasin vaid kartuleid koorida ja ülejäänud lasin superkokkadel teha. Väga maitsvad tulid ja need kadusid ka laualt viuhhhhhhhhhhhti ehks siis ülikiiresti. Ja nüüd tean ka suurepärast ahjukartulite retsepti!:P

Veel tegime ka makaronisalatit. Koostisosadeks olid siis makaronid, viiner, värske kurk, muna, majonees ja hapukoor. Makaronisalat oli Analia poisi Pao eriline lemmik. Pao on tegelikult pärit Barcelonast, kuid ta on meil praegu nädalake külas(lihtsalt väike vahemärkus:D). Hapukoort oli siin ka äärmiselt keeruline leida, aga siiski Alcampos oli see taaskord täiesti olemas. Hapukoorega saime ka väikse dipikastme kokku keerata-lisasime maitseaineid ning peenestatud küüslauku. Lauale panime ka krõpse, need olid siis alustuseks niisama näksimiseks... Magustoiduks pakkusime külalistele kama, kohupiimakooki ja Kalevi valget šokolaadi mustikatükkidega. Kohupiimakoogi koostisosadega varustas meid taaskord Alcampo. nimelt võib sealt leida toorjuustu, mis on üsna sarnane meie kohupiimale. Koogi tegin empsult saadud retsepti järgi. Ja tuli tõesti hea, tänks sulle!=) Loomulikult oli kõigi lemmik meie valge šokolaad, nii et arvan, et Eesti on oma Nokia leidnud! Pean mainima, et üllataval kombel meeldis päris paljudele meie kama. Kuigi ise ma seda absoluutselt ei söö. Muidugi arvas Sara, et kama võiks kasutada ka dipikastmena ja maitses seda porganditega. Ütles, et täitsa hea!:D Hoopis teine lugu on mul aga kamavahuga, nimelt avaldasid Andres ja Ott suurepärase retsepti. Tuleb võtta vahukoort, see vahustada, segada kamaga ning lisada törtsuke Vana Tallinnat. DELICIOUS! Nüüdsest alates üks mu lemmikmagustoitudest! Vana Tallinn on siin tõeline delikatess, seega küsis Pablo, kas nad tohiksid seda veidi proovida ning Ott ja Andres andsid rohelise tule. Muidugi mekkis see hispaanlastele eriti hästi.

HISPAANIA POISID & VANA TALLINN
(Pablo, Javi & Armando)
Õhtu lõpus olid kõigil kõhud punnis ja Eesti toit läks üsna hästi peale. Ainult makaronisalatit jäi üle, aga seda ka ilmselt sellepärast, et olime toidutegemisega veits hoogu sattunud ja kõike oli nii palju...Aga eestlastel ongi kombeks toiduvalmistamisel veits üle pingutada, peaasi, et puudu ei tuleks.
MINU NÄLJASED SÕBRAD
(Eesti, Mehhiko, Hispaania, Norra)

Viimastel päevadel oleme Liisuga kilomeetritepikkuseid matkasid mööda linna teinud. Reedel viisin Liisu kooli sööklasse sööma(seesama, kus saab 3 EURi eest kolmekäigulise lõuna). Seekord oli menüüs lasanje, kohalik kala Pescado, puuvili, sai ja punane vein. Tõesti hea oli. Näitasin ka Liisule enda suurepärast teaduskonda, kuhu annab pool tundi ülesmäge kõmpida ja käisime Cartujas asuvas kloostris. Õhtul ootas meid Halloweenipidu, aga sellest juba järgmises postituses!

Tänane päev möödus peamiselt mööda kohalikke vaatamisväärsusi ringi käies, nii et õhtu lõpuks olid jalad päris valusad. Mööda turistimagneteid käies sattusime ka kohalikku pulma- igas pulmas peab ju mõni kontvõõras olema! Nimelt kõndisime juhuslikult Plaza Nueval (vanim ning suurim väljak Granadas) asuvast Santa Ana kirikust mööda ning läksime ja piilusime ka sinna sisse ning sattusime parajasti käimasolevasse pulma. Tegelikult oli see ka minu esimene pulmaskäik, ma ei ole kunagi varem veel üheski pulmas käinud. Nii et taaskord midagi uut ja huvitavat!!!!=)


LIISU & IINU-IINU


Tänane postitus sai äärmiselt pikk, aga loodan et teil on viitsimist mu suurepäraseid kirjutisi ikka lugeda. Ja kui ei, siis on alati võimalus ka lihtsalt pilte vaadata!=) Aga olgu tõmban otsad kokku. Annan teile veidi aimu ka meie eilsest Halloweenipeost, kuid pikemalt kirjutan sellest juba järgmisel korral!


Musid! Muahahahaaa!

P.S. Mul oli täna igatsus hõõgveini ja mandariinide järele! Mandariine sain aga hõõgveiniga on siin veidi kurvemad lood.

M.




No comments:

Post a Comment