Tuesday, October 19, 2010

Õu happy day!

Varajastel hommikutundidel kuulsin läbi une korteris mingit võõrast meeshäält(muidugi võis see vabalt ka alumiste naabrite juurest tulla, sest siin on seinad-laed-põrandad imeõhukesed). Ei lasknud ennast häirida ja magasin rahulikult edasi. Lõpuks kui ärkasin ja mõte veits selgem oli, tuli mulle meelde, et täna on ju kauaoodatud teisipäev-minu postipakikene pidi täna tulema. Krapsti üles ja tormasin suurde tuppa...Et äkki on pakk juba kohal. Pettumus oli suur, sest pakikest ei olnud:( Hakkasin juba pea norgus köögi poole tagasi minema ja seal ta paistiski: pruun kastike oranžide Eesti Posti lintidega. Sara oli paki esikusse jätnud, wiiii! Tunne oli nagu oleks jõulud varakult saabunud!=)
Vahepeal on taas üks nädal mööda läinud. Alustan siis algusest ja üritan nii palju kirja panna kui meeles on. Teisipäeval oli siis Hispaanias rahvuspüha - Dia de la Hispanidad (või Fiesta Nacional) ja seda tähistatakse ka USAS - Columbus Day. Nimelt 12. oktoober 1492 jõudis Cristopher Columbus Ameerikasse. Ja hispaanlastel oli seega jälle põhjus endale üks vaba päev võtta.

PLAZA DE ISABEL LA CATOLICA
(Kuju, kus Columbus küsib kuningannalt, kas ta tohib Ameerikasse minna)



TEEL SACROMONTESSE

Kuna teisipäevane keeletund jäi ära, otsustasin sel päeval linna avastama minna. Nimelt käisime väiksel matkal Sacromontes ja külastasime Abadia del Sacromonte't-klooster, mis valmis aastal 1610.

REISISELTSKOND
(Kerti, Jonas, Marili, Mariin, Marius, Steffen)


VÄIKE OSAKE SUUREST KLOOSTRIST

Sacromonte on linnajagu, kus algupäraselt elasid mustlased ja see on ka üks paikadest, kust flamenco on alguse saanud. Matkal käies tundsin, et Granada on ikka tõeline kultuuripärand- igal sammul näeb sajanditevanuseid hooneid ja erinevate kultuuride arhitektuuri. Üleval kloostri juures avanes meile super vaade Granadale ning kloostri vastas laiusid mäed, kus oli ka mitmeid koopiad. Jah, koobastes elavad ka inimesed! Üritasin ühte koobast ka zoomida, aga need olid tõesti väga kaugel, aga midagi jäi ikka pildile (väike vihje: kui piltide peale vajutada, siis näeb neid ka suuremalt) =)

MAJAKE SACROMONTES JA KOOPAELANIKUD MÄGEDES















Pärast mõnetunnist matkamist ülesmäge läksime Kertiga ka Alhambrasse, sest mina ei olnud seal veel käinud. Kuna oli vaba päev, siis oligi arvata, et Alhambrat külastab parajasti äärmiselt palju rahvast. Alhambras oli ka kirik, kus sain vanaemale ühe küünla põlema panna.

Kindlasti plaanin sinna veel teinekord tagasi minna, siis kui rahvast nii palju ei ole. Kui Alhambrast ära tulime jooksis üks hull tervisesportlane meile vastu - ülesmäge!!! Meil oli raskusi mäest üles kõndimisegagi, kuna tegemist on tõesti väga järsu mäega, aga tema jooksis nagu see oleks kõige igavam ja mitteväsitavam tegevus maailmas. No igasuguseid hulle leidub!:D

PINGIKE TEEL ALHAMBRASSE
(Hispaania arhitektid peavad ikka väikse kiiksuga olema, et selliseid asju välja mõelda)
Vahepeal oli jälle keeltekool. Tuleb tunnistada et meil on väga hea grupp kokku sattunud. Pärast igat tundi on positiivsed emotsioonid laes! Asi on selles, et oleme kõik algajad ja iga tund suudab keegi ikka nii pange panna, et kõigil on kõhud kõveras. Eelmine kord teatas Tšehhi poiss Majek õpetaja küsimise peale, et kas ta sööb tavaliselt oma kodus või väljas, et tema sööb tavaliselt minu juures:D Ja muidugi oli mitmeid andekaid, kes teatasid, et söögiks eelistavad nad õlut.

Neljapäeval pärast keeltetundi läksin farmatseutide barrilile pub Realejosse,mille mu korterikaaslased korraldasid. Barril tähendab, et pärastlõunal kogunetakse mõnda baari/pubisse, kus saab tantsida, sõpradega jutelda ja kesvamärjukest rüübata. Jõudsin 5 tundi pärast barrili algust ja selleks ajaks oli kogu rahvas tänavatele aetud ja politsei ukse taga. Probleem seisnes selles, et omanik ei tohtinud tegelikult sel päeval pubi avada ja sellega kaasnes talle ka trahv- 33 000 eurot. Ja mina veel arvasin, et hispaania politsei vaatab kõigele läbi sõrmede ja ei liiguta lillegi. Aga kuskilt on ju vaja palga jaoks raha teenida:D Noored tänavatel muutusid juba üsna rahutuks ja tundus, et kohekohe saan osa mässust. Kuidagi õnnestus politseil aga rahvas laiali ajada ja need kes veel sinna jäid läksid pärast politsei lahkumist tagasi pubisse. Reedel-laupäeval käisime sõpradega väljas.

REALEJO
(Sara, Pablo, Pepe, Ando, Mamen, Mariin)


Pühapäeva hommikul tegin korterikaaslastele pannakaid. Nii hea oli üle pika aja nämmusid pannkooke süüa. Päeval õppisin hispaania keelt. Õhtul käisime Mameni, Javi, Sara, Analia, Ana, Juniori ja Juniori kahe sõbraga tapaseid söömas.Sain jälle hispaania köögi osas targemaks. Aga peamine söök on neil siin ikkagi sai!:D

Eile õppisin päeval veel hispaania keelt(loe: vaatasin hispaaniakeelseid Simpsoneid). Siin on hästi hea süsteem, telekale saab subtiitrid alla panna ja lisaks veel audio keelt valida. Enamus programmidel millegipärast inglisekeelne variant on ikkagi hispaania keeles. Aga noh, pole muud öelda kui: HISPAANIA, siin ei pane enam miski imestama!:D Päeval tegi Javi pannakaid ja õhtul tegin enda nunnudele korterikaaslastele Eesti sööki- kartuliputru, kotlette ja kurgi-tomati salatit. Kõik sõid ja kiitsid. Hispaanias on väga oluline, et pärast esimese ampsu võtmist tuleb kohe kiidusõnad kokale öelda, mitte nagu Eestis, et alles pärast söömist kõik kiidavad, et toit oli hea. Õhtul vaatasime veel videosid Hispaania lihavõtetest. Siinsete inimeste jaoks on lihavõtted äärmiselt oluline püha. 7 päeva järjest toimuvad erinevad rongkäigud, kus kantakse hiiglaslikke kujusid ning lauldakse. Saate ka videost ettekujutuse, millest jutt käib:



Iga kord, kui videos näitas, kuidas suur Jeesuse või Neitsi Maarja kuju üles tõsteti, hakkasid Javi ja Mamen kõva häälega plaksutama ja sattusid kogu vaatemängust äärmiselt vaimustusse. Veel rääkis Mamen, et kui lihavõtted on, siis ta käib iga päev neid rongkäike vaatamas(need hakkavad umbes kell 5 õhtul ja kestavad kella 5ni hommikul), Javi samamoodi. Meie Analia ja Andoga vaatasime lihtsalt mõistmatult üksteisele otsa:D Muidugi tahaks kultuurilise kogemuse pärast seda vaatemängu mõned korrad näha. Aga nädal aega järjest iga päev ligi 12 tundi ühe kuju järel kõndida tundub minu rahuliku eestlaseloomu jaoks veidi liiga äärmuslik. Analia, kes on Argentinast pärit ütles, et tema käib tavaliselt paari tähtsamat vaatamas ja eriline fanaatik ta ei ole.

Praegu õpin taaskord hispaania keelt (loe: vaatan Simpsoneid!:D). Postitus sai täna eriti pikk, aga noh, ma ei ole saanud ju nädal aega kirjutada ka. Loodan, et jaksasite ikka lõpuni lugeda!=)

ÜKS UUDISHIMULIK KUTSU, KELLEST MUL ÕNNESTUS PILTI TEHA

Muchos abrazos(tõlge: palju kallisid)!

M.

No comments:

Post a Comment