Sunday, October 24, 2010

Veits invaliid

Jupjup, tõsi mis tõsi. Olen veits inva. Nimelt õnnestus mul täna tooliga maha kukkuda. Vahepeal kasutan köögis tooli, et ülemiselt riiulilt asju kätte saada, sest ma olen ju niiiiiiiii pikk. No täna ronisin siis taas tooli peale, et vahvleid haarata (äärmiselt vajalik varustus meie väikse jalutuskäigu jaoks!) ja siis tuli Sara koju nii et ma ei märganud, jõudis köögi juurde ja hüüdis rõõmsalt: "Holaaaa Mariin!". Mille peale ma muidugi tooli pealt alla potsatasin, nii et sabakont hakkas õhtul päris valusalt tunda andma. Aga kõik, mis ei tapa teeb tugevaks!=) Või nagu Liisu ütleb: Everything that doesn't kill you makes you handicapped...Aga vanemad, teil ei ole vaja muretseda, usun et see läheb paari päevaga üle:)

Reedel toimus meie üliarmsas korteris Sara sünnipäevapidu. LEGENDAARNE! Kutsutud oli üle 50 inimese ja mingi hetk kui üritasin inimesi kokku lugeda tundus, et vähemalt niipalju meid ka oli. Esimesed külalised saabusid juba 21.00 ajal(pidu ise hakkas kell 23.00), üritasin nendega hispaania keelt purssida, sest olin enamvähem päev otsa hispaania keeles rääkinud ja teatasin et täna õhtul siis ainult hispaania keeles. Sain neilt ka komplimendi, et oi sa räägid ikka nii hästi (ütlesin neile umbes 2 lauset kolmest,mida ma üldse tean:D). Tegelikult on peamine kõige peale lihtsalt "Si" öelda ja siis oledki juba kõikide hispaanlaste parim sõber ja oskad suurepäraselt rääkida:D

SÜNNIPÄEVALAPS SARA
Enne pidu aitasime Saral kõik ära koristada ning ettevalmistusi teha. Teistel oli kõht tühi ja nad tellisid endale Pizzametrost pizza. See on seesama koht, kus pizzat poole meetri ja meetri kaupa tellitakse. Ja kui nüüd aus olla, siis ei ole ma elusees nii suurt pizzakarpi näinud:D

Sünnaks tahtis Sara kõikidele külalistele Sangriat teha, nii et enne pidu läksime pisikese kohvriga poodi, et kõik vajalik muretseda. Tee peal õpetas Mamen mulle hispaaniakeelse sünnipäevalaulu selgeks. Nii et nii me siis jalutasime kolmekesi mööda tänavat ja laulsime Sarale Feliz cumpleaños!!!=) Sangria on tüüpiline Hispaania(ja ka Portugali) jook, mida saab teha mitmete erinevate retseptide järgi. Meie retsepti kuulusid punane vein, fanta, suhkur, rumm , kaneel ja õuna- ning apelsinitükid. Aga kellel rohkem huvi ise sangriaspetsialistiks hakata, siis googeldades leiab retsepte küll=)

SANGRIAMEISTER MAMEN

Saime tuttavaks ka enda ülemiste naabritega, kes on samuti Erasmuslased-Itaaliast, Saksamaalt, Belgiast ja Türgist. Sara käis mõned päevad enne pidu naabrite käest küsimas, et kas tohiks sünnipäeva pidada ning selgus, et nii alumine kui ka meie kõrval elav naaber ei ole reedel üldse kodus ja ülemised naabrid kutsusime ka sünnipäevale, nii et tundus et probleeme ei ole. Ometi kell 2 kui kuulsin järjekordset uksekellahelinat ja läksin ukse vastu, lootuses uusi külalisi näha, seisis ukse taga hommikumantlis nukra olemisega mees(naaber alt vasakult), kes enda käekellale koputas. Saime vihjest aru ja panime muusika kinni. Mõne aja pärast liikusid inimesed edasi linna peale:)
PANORAAMFOTO MEIE ELUTOAST


Eile õhtul tegi Matthias(Saksamaalt) meile tüüpilisi saksa toite. Noh, niivõrd saksapäraselt kui siinsete toiduainetega võimalik on. Kõik oli äärmiselt maitsev. Tulime enda sõpradega juba tükk aega tagasi sellisele mõttele, et kõik tutvustavad enda rahvuskööki. Järgmisena on siis meie kord. Menüü osas mõtlesime kartulisalati ja viinerite peale...Või siis ahjukartuleid millegagi...Andol on kama ka kaasas, kuigi seda ei söö ma isegi. Aga noh, välismaalasi võib sellega ikka šokeerida. Et neil enam seda soovi ei tuleks, et neile kunagi uuesti kokkama peame:D Tegelikult on siinsete vahenditega üsna raske midagi välja mõelda, ehk on kellelgi häid ideid?:) Meie üks peamiseid lemmikuid on ju must leib, aga Hispaanias võidki seda otsima jääda-it doesn't exist!

NJÄMMUD SAKSA ROAD

Kuna täna on käes järjekordne pühapäev, otsustasin hommikul pannakaid teha. Ott ja Andres tulid ka külla, sest nad elavad nii lähedal. Edasine plaan oli see, et läheks jalutaks niisama kuskil linna peal ja avastaks veel kohti, mis avastamata on:)

PÜHAPÄEVAHOMMIK PANNKOOKIDEGA
Kuna ilm oli täna superilus ei tahtnud päeva raisku lasta, kutsusime Merili ja Kerti ka kampa ja läksime siis mööda jõge jalutama, kuna sealkandis ei olnud me veel käinud. Järjest enam paneb imestama kui ilus võib üks linn ikka olla. Jalutuskäigul nägime ka äärmiselt kihvti spordiväljakut. Põhimõtteliselt on seal masinad nagu jõusaalis-igale lihasgrupile. Nii et on võimalus mõnusas värskes mägedeõhus ennast vormi viia. Täitsa tasuta:)

CHICAS DE ESTONIA


Kell on taaskord märkamatult palju saanud, nii et Mati Uni kolgib juba pikemat aega ukse taga. Head und, olge tublid ja tervitused paradiisist!

KÄISIN KORRAKS TARTUS (Kaarsild)
Kallistan! Besos! Abrazos!=)

M.

No comments:

Post a Comment