Saturday, June 12, 2010

"SOCEGADO!" (meaning "relax and enjoy your life while you can" in Portuguese)

Sain nüüd siis lõpuks enda raamatukese "Cityboy" läbi. Lõpp oli hea, muidu ei meeldinud niiväga. Kohati oli liiga spetsiifiline panganduse terminoloogia ja üldse laskus autor finantsanalüütikute töö pisidetailidesse, no ma usun, et nendele, kes selles valdkonnas töötavad oleks see raamat kindlasti rohkem pinget pakkunud kui mulle. Tänase postituse pealkiri on ka just raamatu viimastest peatükkidest. Lõpus hakkas häid pärleid tulema, näiteks:

"NINJAs- No Income, No Job, No Assets" (ehk siis need Ameeriklased, kellele ei taheta laene anda)
"You can put lipstick on a pig but it remains a pig"
"Only boring people get bored"


Esimene töönädalake ongi möödas. Laupäeval võtsin vaba päeva ja käisime Odenses jalkat vaatamas. Või no,kui täpsem olla, siis pigem jalgpallureid. Ja neid oli seal tõesti palju! Jalkaplats oli iseenesest "pisike"- ainult 5 jalkaväljakut oli kõrvuti. Ja ilusaid stiilseid shekshikaid jalgpallipoisse oli ka oi kui vähe. Ühesõnaga oli mingi riigisisene turniir, paljude võistkondadega üle kogu Taani, Mathias ja Ole osalesid ka enda tiimiga. Väga kihvt oli, kui sinna jõudsime, siis kogu jalkameeskond kätles läbi mind ja tutvustasid ennast järjest...Nikit teadsin juba varasemast, teised olid täiesti võõrad näod. Poistel oli just 2 mängu möödas ja nautisid parajasti Carlsbergi. Seal oligi läheduses kohe selline putka, kus müüdi kahte asja: Carlsberg ja hot dogid. Nii et kui mul janu tuli pidin paratamatult veidi eemal käima(sest õlut ma ei joo!). Osad jalgpallurid tsillisid ümber vesipiibu, päris naljakas oli vaadata, kuidas suurtel poistel oli kaasas pisike heleroosa vesipiip. Sweet!

Ülejäänud päev möödus Leonora,Maariti, Malthe ja Mathiase seltsis. Sõime jälle kebabi(NÄMM!)ja üritasin igatpidi abiks olla. Enne MM jalkaturniiri tulime Mathiasega farmi tagasi, et saaks siin jalkat vaadata. Muidugi jäin ma poole mängu pealt diivanile napilt tukkuma, sest uni oli nii suur nagu Atlandi ookean ja suuremgi veel. Kuidagi suutsin luugid ikka lahti hoida ja pärast mängu loivasin kohe magama. Asi oli nimelt selles, et olin hommikul kell 7 ärganud, et õigel ajal linna saaksime minna. Käbe üles, kiired iluprotsetuurid, turbokiirusel hommikusöök ja siis....avastas Mathias, et pani ajaarvestusel tunni ajaga mööda, ehk siis meil oli veel kõvasti aega. Tegin rahulikult hommikuse kohvi, lugesin raamatut ja nautisin live klaverimängu...Mõnus ja rahustav oli! Tegelikult olen juba pikemat aega mõelnud, et võiks enda klaveriõpinguid sealt jätkata, kust need pooleli jäid. Õppisin ju 3 aastat, võtaks 4 aastat juurde ja oleksin väike Beethoven valmis. Muidugi mul ongi ju liiga palju vaba aega!

Pühapäev möödus üsna töiselt. Farmis tuleb teisipäeval Jyrgeni klassikokkutulek ja seega oli tegemist oi kui palju. Õhtul kella 6 ajal startisime Mathiasega Odensesse, läksime rongijaama, kust Mathias sõitis Kopenhaagenisse ja mina sõitsin siis autoga M&M'i juurde. Ühtegi jalgratturit seekord alla ei ajanud, aga selle-eest sain oma suurepärast parkimisoskust demonstreerida. Parkisin maja taha täpselt kahe parkimiskoha keskele...Senine rekord on, et olen auto alla neli parkimiskohta võtnud.Beat that!:D

Tänane möödus päris kiirelt. Üritasin Leonorat magama panna. Pärast seda kui olin ta lemmikunelaulu "Mina ei taha veel magama jääda..." mingi 20 korda laulnud, läksid sõnad juba päris sassi ja viimasest reast sai, et "Kiisud ei maga, nad hüüavad mulle: "Tuut-tuut-tuut, tuut-tuut-tuut" akna alt teelt..." Ajas naerma küll, aga õnneks selle aja peale juba pisike nunnu magas. Täna küpsetasin ka üle pika aja. Tegin mingi kiire, lihtsa ja megahea kanavariandi. Ehk siis nüüd on aeg väikseks kokandusnurgaks. Umbes nii see käis, et:

broilerifilee
küüslauku
porknad
sool
pipar
liha üldmaitseaine

Võtad kanafilee, maitsestad ära soola-pipra-liha üldmaitseainega(tunde järgi!), võtad fooliumi...Paned kanafilee(kas mitu pisikest tükikest või üks suurem fileetükk) sinna peale ja suskad ühe porgandi(poolekslõigatud) ja kaks küüslauguküünt(võib ka pooleks lõigata) fileetükikeste vahele. Ja siis mätsid ühe paki kokku fooliumist. Ja no siis teed vastavalt nii mitu pakki, kui palju liha ja sööjaid on. Ja siis peab ahju panema need kanapakid(mingi 180 kraadi 20-25 minutit) ja voilaa! Valmis ta ongi!

Õhtu lõpetasin jälle väikse jooksuringiga. Ja nüüd ongi aeg magama minna!

M.

No comments:

Post a Comment